понеділок, 15 лютого 2016 р.

КУ « Нововасилівська сільська бібліотека»
Вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27 річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
15 лютого–особлива дата в історії нашої держави. У цей день ми віддаємо шану тим людям, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок на території інших країн, воїнам інтернаціоналістам, миротворцям. На передодні 27 річниці виведення обмеженого контингенту військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки було проведено годину спогад « Обпалені чужою війною» з учнями школи та зустріч з представниками органів місцевого самоврядування, громадою села « Правда про Афганістан». Присутні вшанували пам'ять тих, хто поліг в афганських горах, вклонилися тим хто прийшов із цієї жорстокої війни живим, хоча із пораненою душею. Переглянувши відеофільм « Правда про Афганістан» почули розповіді очевидців афганської війни. Усвідомили, що тоді молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок. Вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати а захищати.
І на поставлене питання бібліотекарем: «Чи треба згадувати про війну?» Дехто сказав -ні. А от жителька села, Мати – Героїня  Місяць Алла Іванівна сказала: « Так. Я думаю треба. І треба згадувати доти, поки людство зрозуміє, що світові не потрібна війна. І тільки об’єднавшись ми повинні зробити все, щоб вони не повторювались, адже війни є найбільшими трагедіями в історії людства.»
Присутні познайомилися з матеріалом тематичної виставки « Афганські долі», переглянули відео файли на афганську тематику. Всього залучено до заходу 20 чоловік.
Матеріал підготувала бібліотекар
КУ « Нововасилівська сільська бібліотека» Л.В. Марусяк





Немає коментарів:

Дописати коментар