неділю, 16 серпня 2015 р.

Краще маленька допомога, ніж велике співчуття.

       За пропозицією Міжнародної організації  прав тварин в 1992 році  третя субота серпня  започаткована  як Міжнародний день захисту бездомних тварин. Це   починання підтримали зоозахисні організації різних країн.  Цей день - не  свято, а привід звернути і загострити увагу громадськості  на проблему що виникає через поповнення лав бездомних кішок і собак за рахунок неконтрольованого  їх розмноження,   розповісти максимальній кількості людей про трагічну долю одомашнених нею тварин,  пробудити у власників звірів свідоме та милосердне  ставлення до своєї ролі господаря. Іванівка також не є безпечним місцем, як для бездомних тварин, так і для місцевих жителів, дітей, котрі іноді потерпають від них.  Та перш за все відповідальними за такі випадки є сама людина. 
             По всьому світу в цей день проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять концерти, конкурси й аукціони, що допомагають зібрати кошти, які спрямовуються на допомогу бездомним тваринам. Бібліотека не залишається осторонь, коли  має можливість чимось допомогти. Акція  "Краще маленька допомога, ніж велике співчуття" та пам'ятки "Іванівка без жостокості", що бібліотекар розповсюдила по найбільш відвідуваним  територіям села з допомогою волонтера  Костенко Катерини, закликають жителів бути милосердними та не байдужими до братів наших менших.





На місцевій дошці оголошень

  Адже, як сказав духовний лідер Індії   Махатма Ганді : " Моральний прогрес нації можна виміряти тим, як ця нація ставиться до тварин". 

2 коментарі:

  1. Человек некогда приручил животное как друга и помощника. Сегодня они плодятся, живут и умирают в условиях, которые им создаем мы! Не проходите мимо! Помогите тому, кто сам себе помочь не может!

    ВідповістиВидалити
  2. Актуальне питання, Частіше б такі заходи. Молодці.

    ВідповістиВидалити