суботу, 13 грудня 2014 р.

«Для тих, хто хоче бути при ділі»

Відкриття Інтернет – центру стало значною подією    для жителів нашої Іванівки і досить швидко сформувався контингент користувачів . Отримавши   безкоштовний доступ до інформаційно – мережевих ресурсів Інтернету,  для читачів бібліотека стала основним місцем,  де вони  мають змогу користуватись Інтернетом.  Велика кількість відвідувань свідчить про популярність Інтернет - центру  серед  жителів Іванівки  та ближніх сіл району. Основна аудиторія – молодь,  яка навчається.  Відвідують Інтернет – центр також безробітні та люди з обмеженими можливостями.
Враження від Інтернет - центру залишаються  позитивними, про що свідчать вдячні відгуки та побажання   читачів.  В першу чергу вони  здивовані і задоволені  якістю технічного оснащення,  безкоштовним доступом до світових інформаційних ресурсів. Інтернет - центр бібліотеки створює рівні можливості у пошуку інформації для людей різних соціальних верств населення , надає можливість усім бажаючим бути присутніми  та учасниками  бібліотечних заходів різної тематики, що сприяє  становленню та розвитку їхньої загальної інформаційної та інтелектуальної культури. Багато з них вперше сіли за комп'ютер у нашому Інтернет - центрі.

 З кожним користувачем проводиться попередня консультація, ознайомлення з правилами користування Інтернет - центру, виявляється рівень його комп`ютерної грамотності. На сьогодні наша бібліотека сприймається громадянами як сучасна інформаційна установа, що сприяє їх професійному, громадському та особистому розвитку.
За час роботи Інтернет - центру бібліотечні працівники  також здобули навики роботи із комп'ютером, навчилися шукати та опрацьовувати інформацію із Інтернет та  можливість використовувати досвід інших бібліотек в своїй роботі. Змінились способи надання бібліотечних послуг, які сприяють появі інноваційних підходів бібліотекарів до обслуговування користувачів.
Інтернет допомагає задовольнити найрізноманітніші запити читачів на інформацію, в тому числі і на ту, що відсутня в бібліотеці. А питання з якими звертаються користувачі різноманітні: від типових, простих до найскладніших: це і перегляд політичних та економічних новин, пошук рефератів, курсових, автомобільні новації, застосування новітніх технологій у медицині, пошук текстів улюблених пісень тощо. Особливо вдячні за доступ до Інтернету студенти вузів та учні шкіл  села. Значно збільшилась кількість користувачів бібліотеки. Таким чином, можна констатувати ,що Інтернет-центр працював  й активно працює на   підвищення престижу бібліотеки, як єдиного гаранту конституційного права кожного на вільний доступ до інформації, що в свою чергу ще раз підкреслює непересічну  роль бібліотеки в сучасному інформаційному суспільстві.
На скільки  б тісно не взаємодіяли  з населенням певні  обслуговуючи структури,  а   реклама їх послуг все ж таки залишається рушійною силою для досягнення бажаних результатів.   Тож  і ми,  не зупиняючись на вже досягнутому,  з ціллю  залучення  ще більшої кількості читачів  до бібліотеки та відвідувачів  до бібліотечного Інтернет-центру,   провели  рекламну акцію: «Для тих, хто хоче бути при ділі». Бібліотекар відвідувала жителів села,  віддалені  від центру села  торгові  точки,  залишаючи для  господарів та їх відвідувачів видання рекламно-інформаційного буклету  бібліотеки.








Немає коментарів:

Дописати коментар