четвер, 9 жовтня 2014 р.

Зароби вдячну посмішку.

Хтось мудрий сказав: - "Посмішка нічого не коштує, але вона має велику цінність ..."
 У 1999 році американський художник Харві Белл став ініціатором святкування Всесвітнього дня посмішки. Його витвір мистецтва, став найпоширинішим в світі. Усім відома і усіма уподобана усміхнена пика -"Смайлик" красується скрізь. Художник вважає, що цей день має бути присвячений гарному настрою і девізом дня є слова: Do an act of kindness. Help one person smile, тобто "Зроби акт доброти. Допоможи одній людині усмішкою."
Чудо-дію посмішки важко переоцінити. Вона пригнічує чужу агресію і знімає напругу в спілкуванні. А її попередник гумор корисний для здоров'я! Ті, хто багато сміється, довше живе. Посмішка зберігає молодість і красу обличчя. При похмурій гримасі напружуються 43 м'язи, а при посмішці - тільки 17. Досліди показують, що у людей, які очікують перегляду смішного фільму, на 87% підвищується вміст гормону росту! Гормон росту відповідає за імунітет, а бета- ендорфін допомагає протистояти стресам, депресії і навіть здійснює знеболення.  Ви це знали?
А коли зробив добре діло і людина дарує тобі вдячну посмішку - взагалі почуваєшся героєм дня. І це не дивно, тому що вислів: " Краще давати ніж отримувати" є істиною. 
Як заробити вдячну посмішку обговорювали відвідувачі бібліотеки біля "Сонечка -путівника"
  




І навіть якщо ви знайдете когось, хто не дарує вам посмішку, яку ви заслуговуєте - подаруйте свою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар