вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Краса, це здоров'я

  В рубриці "Бібліотека, для громади" було проведено  ряд масових заходів   під лозунгом  «Здоров’я – краса, краса – здоров’я», який спонукає замислитися над   цим питанням  ще глибше, бо наше здоров’я ми можемо побачити кожного дня  в дзеркалі.   А одним із факторів від яких залежить  наша краса,  здоров’я,  і взагалі життя, це  наше харчування.
Оскільки молодь, учні, студенти є найвразливішою верствою населення і на їхні шлунки припадає найбільша кількість найрізноманітніших  фаст-фудів, першими ми відвідали учнів Іванівського  професійного аграрного ліцею. 
Якої якості продукти харчування пропонує нам сьогоднішній ринок збуту, які продукти можна вважати небезпечними,а які - корисними для здоров'я,
як не помилитися і вибрати не тільки смачні, але і якісні, вирішували бібліотекар центральної бібліотеки та бібліотекар ліцею разом з учнями  групи кухарів №26.
 
Головна задача кухаря - готувати не тільки смачну, але й здорову їжу. Недарма кажуть:«Хороший кухар доктора стоїть». З секретами первинної обробки овочів, правилами технологій приготування  різноманітних страв, цікавими рецептами салатів поділилися також з бібліотекарями і самі учні.


  Так, всі ми вчимося один в одного, це допомагає виправляти свої помилки в приготуванні обідів для  родини. 
 Що таке холестерин http://www.youtube.com/watch?v=RYQ3VUZRuzo    і що може забезпечити людині по-справжньому довге життя , не обтяжене хворобами і депресіями,  дізналася група пенсіонерів від територіального центру соціального обслуговування  населення, вже завітавши до Інтернет центру бібліотеки.
 

 До уваги слухачів була представлена книга автора системи цілющого харчування Галини Шаталової - знаменитої довгожительки , відомого лікаря - нейрохірурга , академіка. 
 
На  дружню бесіду  було запрошено подружню пару Чумаріних Олександра Кириловича і Майї Тихонівни, які вже досить тривалий час намагаються дотримуватися рекомендацій Галини Шаталової.
 Олександр Кирилович люб'язно поділився своїм досвідом, відповів на численні запитання учасників заходу,
 
 а Майя Тихонівна  вважає, що добрий гумор має також неабияку цілющу силу. Гуморески з її вуст розсмішили та задали всім ще кращого настрою.  
 
 
Так, і сама Галина Шаталова стверджувала, що з їжею ми отримуємо тільки малу частину енергії, поповнювати яку в основному повинні через позитивне мислення , сонячне світло і добрі вчинки. 
Представлені відео   http://www.youtube.com/watch?v=U5pzgXd_EsI  та білий халат, який перетворив бібліотекаря на деякий час в кухаря-лікаря, допогли краще засвоїти наданий матеріал.


Захід супроводжувала книжкова виставка "Не всё, что вкусно, полезно"
 
      Відвідувачі залишали бібліотеку з твердим наміром: слідкувати за своїм раціоном, та готувати страву слідкуючи по таблиці сумістності продуктів харчування, які бібліотекар роздав всім присутнім.  Тож будемо і ми пам'ятати слова Фридриха Ницшэ
                          "Жизнь есть источник радости:
                      но в ком говорит Испорченный желудок,
                                             отец скорби,
                            для того все источники отравлены"




 

                                                                                          

 


 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар